Ambulantna kola brža od Ferrarija

Sebastian Vettel je u svakom smislu sa ambulantnim kolima potukao Ferrari 488 za čijim se volanom po prvi put u svom životu našao jedan gospodin...

Veoma je važna činjenica to što je ambulantnim vozilom upravljao F1 vozač, jer postavljanje na crtu modela Ferrari GTB i trobojne hitne pomoći zvuči kao najnepravednija trka u istoriji.

Sve je potpuno drugačije kada ambulantnim kolima upravlja četvorostruki šampion svijeta u Formuli 1. Shell je sponzor Vettelovog tima Scuderia Ferrari i upravo su oni pomislili kako bi bilo veoma interesantno pokazati svijetu, organizovanjem ove jedinstvene trke, koliko je on u stvari vješt vozač.

U ovom nevjerovatnom testu, Ferrari je vozio Aleks Napnon, koji je vozač sanitetskog vozila u Velikoj Britaniji. Napton je na raspolaganju imao 660 ks, dok je Vettel imao oko 116 konja. Da li je ova prevelika razlika prednost koja će ambulantnom vozaču dati šansu protiv četvorostrukog šampiona? Ljudi koji upravljaju hitnom pomoći uvijek moraju brzo da stignu na svoje odredište i važe za veoma spretne vozače, tako da će vas konačni rezultat vjerovatno pomalo iznenaditi.