Zimske čarolije na Koritima Kučkim

Ove zime snijeg je nekako zaobišao Podgoricu. Jaki vjetrovi i suvomrazica bili su zamjena za zimski pokrivač. Iskreno govoreći iako rijetko pada, Podgoričanima i ne treba snijeg kad imaju okolne planine.  U prečniku od 100 kilometara smješteno je obilje prelijepih, a nedovoljno iskorišćenih manjih ali i gorostasnih planina...

Na tridesetak kilometara od Pogorice, nalaze se, Kučka Korita, sa impozantnim vidikovcem Grlo Sokolovo! Sunce i obilje snijega su idealna prilika da se provede lijep dan u čistoj i netaknutoj prirodi. 

Malo društvo predvođeno dvojicom entuzijasta, kojima je originalnost i neiscrpna kreativnost stil života. Dva neobična terenska vozila, od kojih je jedno oldtajmer kome je udanut mladalački izgled i jedan unikat ručno rađen u punom sjaju.

Danilo Čelebić i njegova ,,Kampanjola“ AR 55 iz 1970. godine sa originalnim motorom i prenosom. Ofarbana u Sahara boju i detaljima koji je čine atraktivnom, kao što je ,,kufer treger“ koji služi kao platforma za šator u divljini i naravno drugačiji branici da bi bolje savladala oštre uspone. Rezervna guma na zadnjim vratima i dodati farovi na krovu govore o spremnosti vremešnog brđanina da se bez problema nađe na bilo kojem vrhu sa ili bez puta! Nekada nezamjenjiva na prostorima Jugoslavije, proizvodila se u periodu od 1955. do 1973. godine, uglavnom za potrebe JNA.  

U ,,tehničkoj knjizi“ koju je izdao Državni sekretarijat  za narodnu odbranu 1968. godine piše:

Automobil ,,ZASTAVA“ AR-55, 0,5t, 4x4 je moderno terensko vozilo domaće proizvodnje, izrađeno po licencnoj dokumentaciji FIAT. Pogoni ga četvorotaktni Otto motor. Automobil je sa pogonom na sva četiri točka, pri čemu se prednja vuča uključuje po potrebi. Uređaj za blokiranje diferencijala u zadnjem pogonskom mostu povećava prohodnost vozila po raskvašenom terenu, ledu i snijegu. Mjenjač je klasičnog tipa sa četiri brzine za vožnju unaprijed i jednom za vožnju unazad. Druga, III i IV brzina su sinhronizovane. Razvodnik pogona je ugrađen u sklopu sa mjenjačem. Reduktor u razvodniku pogona omogućuje redukciju stepena prenosa u mjenjaču za 4,18 puta. Vozila proizvedena poslije 1968. godine urađena su tako da nivo radio-smetnji koje prouzrokuje vozilo ne ometa rad radio-sredstava koja se nalaze u naoružanju JNA. Pokretao ju je uglavnom benzinski motor od 1900 cm3 sa 55 KS”.

Puno detalja za svaki dio je opisan na 405 strana. Ništa se nije prepuštalo slučaju u nekadašnjoj JNA. Za mlađe čitaoce to je Jugoslovenska narodna armija, koja je bila ne samo četvrta vojna sila u Evropi (do 80-tih godina 220.000 redovnog sastava), već veliki privredni potencijal i zamajac mnogih industrija u tadašnjoj Jugoslaviji.

Služenje vojnog roka u uslovima bratstva i jedinstva, u zemlji bez granica među republikama, sa privrednom upućenošću jednih prema drugima, bilo je svojevrsna životna škola! Nama koji smo to doživjeli i istinski živjeli ova ,,Kampanjola“  ima poseban značaj.

Da bi znali, mlađima preporučujem da na internetu pogledaju o čemu se ovdje radi!

Đuro Vuljaj i njegov ručno izrađeni ,,HAMER“. Ovo, unikatno vozilo, je plod mašte i zlatnih ruku izuzetnog čovjeka! Svojim majstorskim improvizacijama već je stvorio nekoliko vozila od kojih smo neke imali prilike da vidimo u prethodnim brojevima.

Ovaj terenac po svojom pedantnom finalnom izradom, ne zaostaje, za onim sa Discovery-a, koje možemo vidjeti na kablovskoj televiziji. Pravo je zadovoljstvo gledati kako oštro i stabilno ulazi u krivine po suvom putu. Nema uspona i prepreka koje bi ga zaustavile!

Danas smo na snijegu, ali ne običnom već zaleđenom. Vjetar i mraz su stvorili idealnu ravnicu i ledenu pokoricu. Sve kamene izbočine i opasne rupe su prekrivene naizgled čvrstim slojem. U zavisnosti od doba dana čvrstina se mijenja. Široke gume i visina vozila stvaraju prednost, koja uz umješnost vozača predstavlja sliku kao da gledate bal na ledu!

Šta je u stvari to što liči na nekog Hamera? 

Kada neko ko je po mnogo čemu talentovani umjetnik, a uz to i vješti majstor, vidi crtež koji ga inspiriše onda nastaju neobične stvari i naravno unikatni automobili! 

Vidjevši neki plan za izradu prototipa mini-Hamera, Đuro je dobio ideju da nešto slično i sam napravi. Kao osnova poslužila je već provjerena NUOVA CAMPAGNOLA (nova Kampanjola), odnosno FIAT 1107 iz 1977. godine. To je ona novija, kockasta, koja se nikada nije proizvodila u kragujevačkoj Zastavi, već za potrebe vojske uvožena iz Italije od 1974. do sredine osamdesetih kada prestaje proizvodnja Kampanjole. Iskorišteni su šasija i donji postroj - vješanje i ogibljenje, kao i dio transmisije od izlaza iz mjenjača i reduktora, preko diferencijala do točkova.

Motor i mjenjač sa reduktorom korišćen je od Suzuki Grand Vitare 2,0 V6 100KW (134KS).

Od istog automobila je korištena i elektro instalacija sa kompjuterima za pokretanje motora.

Sve ostalo je urađeno po umjetnikovoj inspiraciji! Zbog, zauzetosti redovnim poslovima, izrada je trajala nekoliko godina, u zavisnosti, od slobodnog vremena. Korišćeni su kvalitetni INOX materijali i dekapirani limovi. Za demontažni ,,panorama“ krov korišten je aluminijum i pleksiglas 6mm, koji je 2 puta lakši i 10 puta jači od stakla.

Točkovi su 16 inča sa zimskim gumama 245/75.

Kočnice su posebna priča. Prednje su upotrebljene od Mercedesa , ali zadnje je bilo teško naći. Rješenje je pronađeno u prepravci zamajca Turbo Zete (prečnik 320mm). Materijal je odličan i uz dobru obradu eto potrebnih diskova!

Ugrađene su i kamere za vožnju unazad, a unutrašnjost krasi maštovitost pravog dizajnera. Pored ekrana osjetljivog na dodir koji je pun mnogobrojnih funkcija, sve je urađeno od INOX-a i dobro obrađene kože. 

Originalnost i nesvakidašnji osjećaj daju led svijetla, koja osvjetljavaju, unutrašnjost iz neobičnih uglova.

Visokoj spoljašnjoj liniji doprinosi branik koji omogućava da je prednja napadna linija pod uglom od 60 stepeni. Tako da može savladati oštre uspone, a u rikverc još ekstremnije!

Visina donje srednje tačke ili klirens je 30cm ispod motora, a pozadi 35cm. Zato je savlađivanje smetova bilo mnogo lakše nego nekim serijskim džipovima koji se robusno šepure po asfaltu, ali u ovim uslovima ostali su daleko na parkingu!

Vozilo je registrovano kao Kampanjola, zbog šasije i originalnog broja na njoj. Nema sumnje da gdje god se pojavi izaziva pažnju kako stručnjaka tako i prolaznika. Sa mogućnostima i bezbjednošću mislim da bi i FIAT bio ponosan!

Danas smo u zahtijevnoj sniježnoj avanturi  oko zaleđenih izvora na Koritima Kučkim faktički imali dvije Kampanjole, dva vozila nekadašnje silne JNA, koja su i u nekim zauvijek prohujalim vremenima krstarila ovim vrletima i bespućima na zadatku čuvanja državne granice SFRJ. Sada o tome svjedoči razrušena karaula koja je nedaleko od izvora, s padine sa sjetom , ušuškana u bijeli pokrivač, nijemo posmatrala sniježni ,,ples“ majke i ćerke u novom ruhu. Starija ,,Aerka“ malo stilski dotjerana ali prepoznatljiva u originalnom make-up-u, a mlađa ,,Fiatka“, koja ju je 1974. zamijenila u oružanim snagama, do totalne neprepznatljivosti izmijenjena. Obije danas imaju drugačiji smisao i značaj. Kao što i obližnje mjesto na kojem se nekada nalazio granični kamen između Jugoslavije i Albanije, dugo godina tvrdo čuvane granice.

Grlo Sokolovo sada predstavlja impozantno turističko-avanturističku atrakciju.  Fantastičan panoramski doživljaj sa litice visoke 1141 metar!

Sve pohvale za turističke radnike koji su uredili i obezbijedili  ovaj dio planine sa potrebnim klupama, panoima i informacijama.

Pogled na visove Prokletija uljepšava slika vidika sa oznakama vrhova i njihovim visinama.

Darko Popović