Domaća zbivanja u autosportu

Samo pravi šampioni svjesni svojih kvaliteta, bez mnogo pompe i samoreklamiranja, žive pored nas posvećeni radu i svojim rezultatima koji najbolje govore o njima…

U romantično predvečerje, zaliv i stari grad Kotor, obavije smiraj koji mistično podsjeća na razne priče i legende, koje su pomorci i žitelji Boke uklesali u svaki kamen starih zidina. 

Spuštamo se krivudavim putem sa okolnih brda u sred opojne tišine i vjekovne kulture. Naš domaćin  AMSK Blažo Smiljanić upriličio je 3. marta svečanost povodom velikog uspjeha svojih članova i automobilskih asova u protekloj, 2016-toj, sezoni. Rezultati koje su postigli su za divljenje jer su u međunarodnom takmičenju CEZ (centralno evropska zona) među 14 zemalja u brdskim trkama proglašeni za najbolju ekipu.

U veoma svečanoj atmosferi koja dolikuje uspjehu takmičara i kulturi ovog grada, podijeljeni su mnogobrojni pehari i zlatne kacige. Direktor kluba, gospodin Tripo Bukulica, je naš sagovornik.

AUTO: Možete li nam objasniti kakav je to uspjeh vašeg kluba?

- Centralno Evropska Zona je takmičenje na brdskim stazama u kojoj učestvuje 14 zemalja! Održano je 13 trka, a učestvovale su pored bivših jugoslovenskih republika i Austrija, Albanija, Italija, Slovačka, Češka, Poljska, Mađarska i Kosovo.

AUTO: Kakav je bio plasman i ko je zastupao Crnu Goru?

- Reprezentacija Crne Gore je zauzela prvo mjesto, a sačinjavali su je vozači AMSK Blažo Smiljanić iz Kotora, koji su prikupili najveći broj bodova i osvojili ekipnu titulu.

AUTO: Ko je bio najbolji?

- Ovaj put ćemo se osvrnuti na poredak vozača za CEZ, koji su bili zapostavljeni proteklih godina. Takmičenje se odvija po divizijama (grupe vozila raznih kubikaža gdje se boduju postignuta vremena). Poredak pobjednika je bio sljedeći:

1. Divizija 1 obuhvata vozila grupe N, do 2000 kubika i preko. Tripo Ivović je vozeći svoj MICUBIŠI LANSER (klasa N 2000+) vodio veliku borbu sa Poljakom Vječeslavom i uspio da u zadnjoj trci dođe do titule. Na trci u Buzetu je oborio zvanični rekord prvaka Evrope, što je veliki uspjeh i za njega i za klub.

2. Divizija 2 buhvata vozila grupe A u koju spadaju R2 i R3 vozila, VRC, Super 1600 i Grupa S20. Ivan Bulatović je vozio PEUGEOT 306 sa 230KS i  postigao 3. mjesto u generalnom plasmanu. Ispred njega su bili vozači sa mnogo snažnijim motorima. Prvi je bio Grzegor Duda iz Poljske sa Micubiši Lanserom od 400KS, a drugi Hrvat Đani Varljen sa Hondom Civik. Za narednu sezonu će i Ivan imati adekvatna poboljšanja.

3. Divizija 3, u nju spadaju E1, Grupa GT. Dejan Bulatović je na ovom takmičenju vozio SEAT LEONE Cup specifikacije i osvojio prvo mjesto. Moram napomenuti da je on sa mnogo slabijim automobilom na svakoj trci bio u samom vrhu generalnog plasmana vozila. U nekim trkama je čak bio ispred jače klase.

4. Divizija 5 Grupa CN, E2-SC i trkački dvosjedi (otvoreni ili zatvoreni) do 3000 kubika. Miloš Asanović na FORMULI RADIKAL V8 sa 2800 kubika i 475KS, blistao je tokom sezone. Iako nije imao ozbiljnu konkurenciju zadivio je svojom vožnjom i oborio rekorde na stazama: Vodno u Makedoniji, Malačka u Hrvatskoj, Dubrovniku, Kotoru, Pljevljima, Kruševcu, i u Albaniji na stazi Krulje.

AUTO: Koliko vaš klub ima takmičara?

- AMSK Blažo Smiljanić ove godine ima 32 licencirana takmičara. Ovom prilikom moram pomenuti trku koja je održana u Kotoru za CEZ takmičenje na brdskim trkama. Na samoj trci se pojavilo 132 takmičara, što je apsolutni rekord po broju na brdskim stazama.

AUTO: Šta planirate ove godine?

- Ove sezone trka će se održati 28. maja, jer smo za nju aplicirali krajem 2016-te godine. Očekujemo sigurno bar 100 takmičara. Imajući u vidu pohvale i odlične ocjene od svih koji su bili prošle godine možda i oborimo rekord.

AUTO: Kakvi su vam planovi za budućnost?

- Mi se nećemo zadovoljiti takmičenjem u okviru CEZ-a. Planovi su nam KUP EVROPE 2018-te godine, a možda 2020-te EVROPSKA TRKA. Jedini problem koji imamo je produžetak staze u Kotoru na 5000 metara, koliko je potrebno za evropsku trku.

AUTO: Od kada postoji Auto Moto Sportski Klub Blažo Smiljanić?

- Klub je osnovan 1948. godine. Od samostalnosti Crne Gore je najuspješniji klub sa 9 ekipnih titula prvaka.

 AUTO: Danas su dodijeljena i posebna priznanja?

- Nagrada za doprinos automobilskom sportu, dodijeljena je firmi TUJKO doo i direktoru Tujković Slavku koji je dao najveći doprinos u organizaciji trke i pripremi staze u Kotoru. Najtrofejnijem automobilisti bivše Jugoslavije i svih vremena ŽELJKU BANIĆEVIĆU, koji je od početka svoje karijere već 41 godinu član našeg kluba, dodijeljena je Zlatna Kaciga za tri uzastopne Šampionske Titule. To je prva u Crnoj Gori a njemu sedma po redu!

Pokušali smo da od gospodina Banićevića dobijemo kratak komentar na još jednu zlatnu kacigu i Šampionski Pehar u svojoj klasi, ali smo to odložili za sljedeći broj i posebnu priču.

Poslije dodjele priznanja druženje je nastavljeno uz večeru i prijatnu muziku gdje su i neki od šampiona podjednako uspješno preuzeli mikrofon.

Razgovarao: Perica Banićević