Engleska ujdurma

Engleska ujdurma...

Januarsko poskupljenje goriva djelovalo je kao neka čestitka poslata iz Britiš Petroleum-a, odmah poslije nove godine i pravoslavnog Božića, kada i sama euforija lažne kolektivne sreće počinje da jenjava. Ohladila se trivijalna virtuelna povezanost širokih narodnih masa, ispoljavana masovnošću telefonskih poruka!

Gužve na benzinskim pumpama podsjećale su na godine ekonomske krize i inflaciju! Pažnju mi privlači parkirani stari Land Rover iz 1968. godine koji je na prodaju. Oronuo, neprikladno ofarban i prepravljan, djelovao je tužno čekajući konačnu sudbinu. Ponos Velike Britanije koji je bio reper za terenska vozila u prošlom vijeku i sada u meni podstiče razmišljanja o tim godinama i kraljevskoj državi.

U tom trenutku pored mene prolazi Mini Cooper kome je krov ofarban u prepoznatljivu zastavu Velike Britanije. Trebalo bi da znači ponos Engleza koji su cijelom svijetu mnogo toga dali.

Da li je to baš tako?

Na stranu mnoga velika imena i neponovljivi Šekspir,  pa do današnjih dana kada je engleski jezik postao svojevrsni esperanto svud u svijetu. Poznato je da su kao kolonijalna sila gdje god su bili iznosili veliko bogastvo uz ogromne žrtve domaćina.

Samo u jednom događaju 1857. godine, kada su Indija i Pakistan bili jedna država pod vlašću Engleza, izbio je ustanak hinduističkog i muslimanskog stanovništva. Britanska kolonijalna gospoda su toliko mučili i eksploatisali indijske seljake i radnike da su ih doveli do masovnog siromaštva i klasičnog prosjačenja.

Istoričari u Velikoj Britaniji ovaj događaj nazivaju ,,indijska pobuna“ ili ,,indijska neposlušnost“. Cinično objašnjavajući da je u tim običnim ratnim operacijama stradalo oko 100.000 ljudi. 

Nasuprot Britancima, indijski istoričari dokazuju da je u tim višegodišnjim sukobima pobijeno skoro 10 miliona ljudi, nedvosmisleno smatrajući da je to najveći genocid u istoriji čovječanstva!

U to vrijeme se u Kini vodio Drugi opijumski rat. Prvi je trajao od 1839. do 1842. godine. Ratovi su vođeni kako bi Kinu primorali da uvozi engleski opijum! O tome smo pisali u jednom od prošlih brojeva  kada je opisivan sajam automobila u Pekingu, pa ne bi se ponavljao iako je ,,ponavljanje majka mudrosti“.

Svuda u svijetu su bili umiješani njihovi prsti. Gdje god je bilo kriza, prevrata i ratova, uvijek su nekako bili umiješani Englezi. Naša istorija je dobro osjetila dah poslovično hladnih ostrvljana.

Početkom  Drugog svjetskog  rata, Kralj Petar je sa zlatom i vladom prebjegao u London. Čuveni Vinston Čerčil se okrenuo partizanima. Navodno antifašizam i borba protiv vjekovnog neprijatelja Njemaca.

Uslijedila su ,,saveznička bombardovanja“ koja ni do danas nijesu opravdala svoj razlog. 

Parodija je veća jer su sva ta bombardovanja plaćena baš tim kraljevskim zlatom koje je iznijeto iz Jugoslavije! Znači svaka saveznička bomba koja je pala na naš narod, a Podgorica dobro to pamti, plaćena je zlatom koje je Kralj Petar odnio u London.

Danas nema kolonija, samo zemlje Komonvelta podsjećaju na nekadašnju imperiju. Daleka Foklandska Ostrva, koja se nalaze na samom kraju Južne Amerike, svojim pokušajem osamostaljivanja uspjeli su samo da tadašnja premijerka Margaret Tačer  zasluži istorijski epitet ,,čelična lejdi“.

Danas u 21. vijeku, slika je drugačija. Zbog finansijskih problema mnoge firme koje su bile ponos Velike Britanije, prodate su strancima. Tako je Rover Grupu kojoj su pripadali i Land Rover i Mini Cooper kupili BMW - Njemačka, CAIC - Kina i TATA - Indija.

Zamislite paradoks da nekadašnje kolonije i vjekovni neprijatelji budu vlasnici ponosa Engleza!

Da li je Mini Cooper engleski auto?

BMW je kupio Mini Cooper i Rols-Rojs, a indijski TATA postao je vlasnik Jaguara i Land Rovera i 2014. započinju proizvodnju i u Kini. Ne mogu da se oslobodim pitanja koja mi se vrzmaju po glavi. 

– Šta bi bilo da je neka druga zastava na krovu automobila? Da li bi to bila politička ili nacionalistička poruka? Znam dobro da to ne bi bilo isticanje svojih kvaliteta, već prijetnja drugima.

Ovako simpatični šareni krov asocira na lijep dizajn, Bitlse, mnoge filmove u kojima su glavni junaci baš u Miniju uvijek nadmudrili policajce, fantastičnu Adel i naravno Bregzit, odnosno britanski izlaz!

Mini Cooper se pojavio 1959. godine. Tada se zvao Aston Seven i Moris-Mini Moris. Trkačka legenda John Cooper je zaslužan za kasniji naziv.

Takozvana A serija Mark i Minis između ostalog je prepoznatljiva po šarkama koje se nalaze na spoljnim djelovima vrata i kliznom staklu na njima.

Školjka je modifikovana 1969. godine, sa vidljivim promjenama na vratima koja su sada veća, skrivenim šarkama, vertikalnim podizanjem stakala , branicima, većim svijetlima. Poklopac prtljažnika je restilizovan i niz drugih detalja.

Konačna verzija originalnog Minija sa dvoje vrata pokrenuta je 1996. godine kao Mark 7.

BMW je 1994. kupovinom i proizvodnjom Minija pokušao da svoju ponudu obogati manjim automobilom za gradsku vožnju. Dizajner Frenk Stefenson i njegovo rješenje su izabrani u jakoj konkurenciji.

Uspješan poslovni poduhvat uslovio je i nova ulaganja. 2005. godine je BMW najavio investiciju od 100 miliona funti u fabriku u Oxfordu i otvaranje novih radnih mjesta u Velikoj Britaniji.

Uslijedilo je novo proširenje Mini vozila 2011. i ulaganje od 500 miliona funti u Veliku Britaniju.

Raspon Mini modela je 7 tipova vozila, a 2014. je počela prodaja treće generacije. Novi model je širi 98 mm, duži 44 mm i viši 7 mm od prethodnika. Veći je međuosovinski raspon za 42 mm, pa je povećanjem gabarita dobijen i veći prostor za prtljag od 211 litara.

Land Rover - sinonim za Off Road vožnju

Prepoznatljivi Mini Cooper sa zastavom na krovu je odjezdio poslije sipanja goriva. Ostali smo Land Rover i moja romantična razmišljanja o vremenu iz kojeg dolazi. Te prestupne i turbulentne 1968. godine bilo je raznih događaja:

- ,,Praško proljeće“ poznato je po pokušaju oslobađanja Čehoslovačke od uticaja Rusije .

- Bitlsi otišli u Indiju da uče meditaciju. Iz tog perioda poznate su mnoge pjesme.

- Poginuo je Jurij Gagarin, prvi čovjek koji je letio u kosmos.

- Ubijen Martin Luter King, prvi crni predsjednički kandidat koji se stvarno borio za prava crnaca.

- Mjuzikl ,,Kosa“ počinje da se igra na Brodveju. Bio je simbol hipi pokreta tih godina.

- Studenske demonsracije u Beogradu i Jugoslaviji. Tito izjavio da su studenti u pravu. Veljko Vlahović umirio proteste. Kako su studenti poslije prošli manje je poznato.

- Jugoslovenska atletičarka Vera Nikolić postala je prvak svijeta na 800 metara u Londonu.

- Rusi ušli u Čehoslovačku i okupirali je. Taj događaj je izazvao negodovanje u osudu svud u svijetu.

- Prvi put je poletio Boing 747. I danas poslije skoro 50 godina u mnogim poboljšanim verzijama leti.

- Apolo 8 sa tri kosmonauta obišao je mjesec. To su prvi ljudi koji su vidjeli tamnu stranu mjeseca.

Land Rover se pojavio 1948. godine na sajmu u Amsterdamu, sa motorom 2.2 od 52 KS. Popularnost je postigao ,,preko noći„ pa je već prve godine izložen u 70 zemalja. Poslije proizvedenih 200.000 zamijenjen je 1958. drugom generacijom Rovera. Nova generacija donijela je uglavnom vizuelne izmjene. Zaobljenih ivica Land Rover je djelovao civilizovnije. Prepoznatljiva svijetla su sada bliža ivici vozila sa motorom 2.286 kubika i 77 KS. Dizel varijanta je ponuđena 1961. godine snage 2.2 i 62 KS.

Treću generaciju Land Rovera je pratila kriza britanske auto industrije. Uspješno prebrodivši sve prepreke sa kozmetičkim izmjenama koje se odnose na enterijer vozila. Pozajmljen je benzinski motor od Range Rovera V8 4.0 sa 135 KS (kasnije 91KS) i sa njim je doživio jubilej 1976. kada je prodat milioniti primjerak. Poslije 40 godina proizvodnje 1988. godine Land Rover ustupa mjesto Defenderu.

Iako sličan prethodniku, Defender ima u ponudi više dizel motora i više elektronike. Kasnije je modernizovan sa električnim podizačem stakala, centralnim zaključavanjem i grijanjem sjedišta. 

Norme Euro 5 standarda 2011. čine da Defender dobije motor 2.2 litre sa 124 KS. Prateći konkurenciju unutrašnjost je bogatija svim mogućim dodacima. Land Rover Defender postaje simbol prolaska za sve uslove na terenu. Bilo gdje u svijetu svugdje je omiljen i pored svoje nesavršenosti. Bez premca je primjer britanskog kvaliteta!

Piše: Darko Popović