Kako naizgled mali kvar može izazvati veliku štetu

Vrlo često savjesni ljudi, pa naravno i savjesni vozači, prije nekog većeg putovanja dovezu svoj automobil na besplatan pregled vitalnih djelova. Podizanjem vozila provjeravaju se trapovi, spone, upravljački mehanizam i razna curenja iz motora ili hladnjaka. Otklanja se sve ono što može da ugrozi bezbjednost vozila i naravno putnika u njemu...

Slična je situacija sa jednim Fordom, čiji vlasnik za svaki kvar na svom vozilu mora imati njemu logično objašnjenje. U suprotnom, slijedi ubjeđivanje i filozofiranje zašto to mora baš tako, kad on misli da problem nije veliki.

Razlog dolaska je curenje ulja iz motora, a na mjeraču pokazuje normalan nivo!?

Primjećujemo obilno curenje na dijelu gdje mjerač ulazi u karter (dio koji se nalazi ispod motora i služi kao rezervoar za ulje koje se sliva iz motora). Vođica šipke mjerača nivoa ulja je polomljena pri dnu.  Nedostaje donji dio koji ulazi u karter i sprječava da ulje izlazi dok motor radi. Naravno, pošto nije bilo logike da ulje nedostaje u motoru jer na mjeraču nivo ulja pokazuje da je sve u redu, vlasnik je zanemario obimno curenje i vozio danima. Kada smo nabavili ispravnu vođicu mjerača i uporedili je sa oštećenom, razlika je bila evidentna. Ne samo što je nedostajao dio koji sprječava da ulje curi, već je vođica u obliku blagog zakrivljenja, kako bi mjerač došao na odgovarajuće mjesto i pravi nivo ulja. U motoru nije bilo ni polovina potrebne količine, a mjerač je bio na pogrešnoj poziciji i pokazivao lažni nivo. Naravno, loše ili nedovoljno podmazivanje može izazvati ozbiljna oštećenja na motoru, kraj putovanja, šlepanje i mnogo troškova.

Vlasnik kome je za sve potrebno njemu logično objašnjenje, zaboravio je činjenicu da ako nešto curi onda je logično da negdje nešto nedostaje, ako se ne dosipa kao u ovom slučaju.

Pregledom smo ustanovili niz drugih kvarova koje je neophodno popraviti. Sudeći po ,,fascijalnim impresijama“ vlasnika to će morati da čeka dok se ne steknu logički uslovi.

Tekst: Darko Popović