Plivajući zamajac - najskuplji potrošni dio modernih automobila

Na pitanja šta je plivajući zamajac, kako se njegovo otkazivanje manifestuje na rad motora, na koliko se kilometara u prosjeku kvari i koliko košta njegova zamjena pokušaćemo da vam damo odgovor...

Uvoz polovnih automobila iz zapadnih zemalja (Njemačka, Francuska, Holandija, Belgija) cvjeta. Automobili nikad nisu bili jeftiniji. Parkinzi ispred zgrada, tržnih centara, kafića prepuni su vozila na čijim vjetrobranskim staklima stoji natpis PRODAJE SE! Ljudi se grupišu oko njih, zagledaju, komentarišu. Često se tu može čuti i pitanje da li auto ima plivajući zamajac. Bauk za potencijalne kupce. 

Šta je plivajući zamajac?

Plivajući zamajac (Dual Mass Flywheel) konstruisan je spajanjem dva diska između kojih se nalazi sistem od dvije radijalno postavljene opruge. On je sastavni dio svakog modernog automobila. Noviji motori su sve jači i imaju više snage po jedinici zapremine. Jači motor iziskuje i jači mjenjač. Jak mjenjač podrazumijeva povećanje težine, a onda je i potrošnja veća. Zbog toga su proizvođači automobila počeli dodavati plivajući zamajac između motora i mjenjača koji služi za amortizaciju udarnih radnih oscilacija, odnosno torzionih naprezanja koja se prenose sa motora na mjenjač. 

Koliki je njegov vijek trajanja?

Ovaj efikasni uređaj ima relativno dugačak radni vijek, ali na žalost nije vječan. Njegov optimalni vijek trajanja je oko 150.000 kilometara. Poslije toliko pređenih kilometara karakteristike zamajca se promijene i on više ne obavlja svoju funkciju u potpunosti. Često se kod polovnjaka dešava da isti strada i na 100.000 kilometara, ali tada znajte da je automobilu vraćana kilometraža. Takođe, ukoliko ste kupili automobil gdje je zamajac mijenjan a da prethodno nisu provjereni ostali prateći djelovi može se desiti da isti strada i poslije 10.000 kilometara. 


Optimalni vijek trajanja plivajućeg zamajca je 150.000 km.


 Koji su simptomi dotrajalosti?

Ako su nosači motora ispravni, a motor mnogo trese prilikom startovanja, ili gašenja, jer radilica ima tendenciju da nastavi da se vrti, onda je plivajući zamajac za zamjenu. Znači, dotrajao plivajući zamajac se čuje kada startujete i kada gasite motor. Ukoliko čujete neprijatan zvuk (udaranje metala o metal) i osjetite vibracije onda su velike šanse da je potrebno zamijeniti plivajući zamajac. Takođe se osjete vibracije kada motor radi u praznome hodu.


Jedan od krivaca za kvar plivajućeg zamajca jeste i loš kvalitet goriva. 


 Da li se njegovo otkazivanje manifestuje na rad motora?

Automobil možete voziti i kada je plivajući zamajac za zamjenu. On neće pući kao zupčasti kaiš i neće vam napraviti havariju na motoru. Međutim, ako ste pri parama bolje ga na vrijeme zamijeniti!


Plivajući zamajac zamijenjen standardnim dovodi do oštećenja mjenjača i motora. 


 Cijena novog plivajućeg zamajca je od 200 do 500 eura u zavisnosti od marke automobila. 


 Savjeti za duži vijek trajanja:

- Ne treba voziti u previše niskom broju obrtaja

- Pri usporavanju ne treba preskakati brzine

- Ne treba naglo kretati

- Ne treba naglo puštati pedalu kvačila


Plivajući zamajac treba da sakrije slabosti mjenjača i da preuzme na sebe veliki dio radnih opterećenja koja bi inače pala na mjenjačku kutiju, koja to ne bi mogla da izdrži u nekom dužem periodu.