Borković prešao u tim iz Gruzije

Dušan Borković (32) će u 2017. nastaviti da se takmiči u svjetskoj TCR Internacionalnoj seriji...

U odnosu na prošlu 2016. automobil SEAT Leon TCR zamijeniće automobilom Alfa Romeo Giulietta TCR, a mađarski B3 Racing Team zamijeniće timom iz Gruzije iza koga stoji vlada Gruzije i njihovo ministarstvo unutrašnjih poslova. Kolega u timu biće mu vozač iz Gruzije Davit Kajaia (33), sa kojim se Dušan Borković takmičio još od 2015. u ETCC-u.

Automobil Alfa Romeo Giulietta TCR za takmičenje u ovoj seriji od 2016. priprema Italijan Romeo Ferraris. Za razliku od ostalih konkurenata koji imaju motore zapremine 2.000 ccm, Giulieta ima motor zapremine 1750 ccm (tačnije 1742). Ovo se ne odražava na maskimalnu snagu motora koja je kod svih zvanično oko 350 ks,  tako da je na pravcima jednako brz kao konkurenti, ali u sporijim krivinama kod nižih broja obrtaja sporije reaguje, ima veću turbo rupu, a i više troši prednje gume. Ovo bi trebalo da se otkloni odgovarajućim odnosima u mjenjaču i diferencijalu.

Početak sezone se približio pa je ostalo malo vremena za testove i dalje usavršavanje automobila, tako da će se to, praktično, obavljati tokom sezone na trkama. Automobil je predviđen za vozača težine do 80 kg. Kako Borković ima 105 kg u toku priprema će morati da se naknadno olakša za 30 kg, uz 60 kg za koliko su organizatori dozvolili da Alfa Romeo bude lakši.

Zvaničan naziv tima još nije određen, to će se znati u narednim danima. Borković je odlično primljen u gruzijskom timu i očekuje da to bude dugogodišnja saradnja. Glavna osoba na trkama biće Romeo Ferraris i njegovi mehaničari kojima će pomagati mehaničari iz Gruzije.

Za razliku od nekih ranijih automobila u Alfa Romeu se osjeća komotnije. Ima malih problema sa rol barom i kacigom, ali to će biti brzo otklonjeno.

Za sezonu 2017. u seriji TCR je dozvoljeno korišćenje samo jednog motora, korišćenje sljedećih povlači kazne. To će biti mali problem za ekipu jer je motor zbog manje zapremine u odnosu na konkurenciju više dorađen i samim tim osjetljiviji.

Od konkurenata su, praktično, svi tu,  Comini, Vernay, Oriola, Morbidelli, Homola,..

Od staza najviše se očekuje od brzih, Spa, na kojoj je u 2016. Borković imao pol poziciju. Kod  sporih, Monte Carlo, ako se bude vozio, zbog manjka snage na nižim obrtajima biće više problema.

TCR sezona 2017. može da počne. Prva trka se vozi 2. aprila u Gruziji, gdje se zbog domaćeg vozača i domaćeg tima očekuje spektakl.

Slike i tekst: Ljubomir Ivanović