Doviciozo iznenadio

Doviciozo u Maleziji kao na „Doningtonu“ 2009...

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo trijumfovao je na Velikoj nagradi Malezije, pretposljednjoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata. Italijan je na stazi „Sepang“ došao do svoje prve pobjede poslije više od sedam godina, a isto tako je postao deveti pobjednik ove sezone.

Doviciozo je svoju prethodnu pobjedu ostvario na „Doningtonu“ 2009. godine, takođe u promjenljivim uslovima, pošto je i tada trka vožena po kiši, a potom po stazi koja se sušila.

Drugo mjesto u Maleziji zauzeo je devetostruki svjetski šampion Valentino Rosi, a dvojici Italijana se na podijumu pridružio drugi vozač Jamahe Horhe Lorenco.

„Prošlo je mnogo vremena od 2009, a pobjeda je uvijek posebno i drugačije osjećanje. Bili su teški uslovi zaista i borio sam se mnogo tokom cijele trke, ali zaista sam želio ovu pobjedu i srećan sam zbog toga. Veoma smo naporno radili moj tim i ja u prethodne četiri godine i drago mi je da smo sa Dukatijem stigli do pobjede. Hvala svima, iskreno. Ljudima kod kuće, navijačima, mojoj porodici… Svima“, rekao je Dovi nakon trke.