Bottas i Stroll u Williamsu

Williams je potvrdio svoju vozačku postavu za 2017. godinu. U ekipi ostaje dosadašnji vozač, Valtteri Bottas, a njemu će se pridružiti kanadski tinejdžer, Lance Stroll.

Još tokom ljetne pauze su se pojavile da bi mladi Stroll mogao dobiti priliku u timu iz Grovea, ali tek je sada službeno potvrđen. Tim je vjerovatno čekala da Kanađanin napuni 18 godina kako bi izbjegli pravne zavrzlame jer je Martini glavni sponzor tima pa ne bi bilo u redu da potvrde maloljetnika.

Takođe, bilo je špekulacija da bi tim mogao napustiti i Bottas. Renault je bio jako zainteresovan za Finca, ali Bottas ipak ostaje u Groveu.

Mladi Stroll će u Williamsu zamijeniti Felipea Massu koji na kraju ove godine odlazi u penziju. Stroll će tako postati prvi Kanađanin u Formuli 1 još od Jacquesa Villeneuvea koji se penzionisao 2006. godine.

Stroll je inače sin modnog milijardera, Lawrencea Strolla, ali nije poznato da li u Williams nosi ponešto sponzorskog novca. Pretpostavka je da mladi Stroll sigurno uz vozački talent nosi i finansije, ali službene potvrde još nema.