Asanović drugi na Cazinu

Pred više hiljada ljubitelja brzih automobila, u Cazinu je juče završena 17. brdska trka “Krajiška zmija”, a pobjednik takmičenja je Laszlo Szasz iz Hrvatske...

Odlični vremenski uslovi, kako za vozače, tako i za takmičare, na najpopularnijoj stazi prvenstva Centralno evropske zone (CEZ) – “Krajiškoj zmiji”, doprinijeli su fantastičnoj atmosferi i zabavi u blizini prelijepog Starog grada na Ostrožcu.

Pobjednik 17. “Krajiške zmije” je Mađar Laszlo Szasz, koji nastupa pod hrvatskom zastavom za klub AK Dubrovnik Racing. U dvije vožnje, sa svojim Raynald F3000, Szasz je do cilja došao za 4 minute i 28 sekundi.

Drugi je bio naš Miloš Asanović sa Radical SR 8 LM, koji je kasnio samo jednu sekundu za Szaszom, a treći još jedan Mađar koji nastupa za Hrvatsku Zoltan Balatincz sa Coloni Nissan CN98 i vremenom 4 minute i 49 sekundi.

Jučerašnju trku obilježilo je nekoliko zastoja, odustajanja, zapaljenja motora i izlijetanja sa staze, što je tradicionalno donijelo posebnu draž cjelokupnom takmičenju.

“U trkačkom smislu i žargonu sve je prošlo odlično. Euforija je bila na nivou i mislim da su zadovoljni i takmičari i gledaoci, što je bio i naš cilj”, kazao je Samir Kržalić, predsjednik AMK “Extra Sport” Cazin, koji je organizator takmičenja.

Na treningu nastupilo je rekordnih 107 vozača, a trku završila su 93 takmičara, iz čak deset zemalja.

Od crnogorskih vozača, pored drugoplasiranog Asanovića, nastupili su Bulatović Dejan (5. mjesto), Kašćelan Nemanja (19), Kapičić Goran (28), Ivović Tripo (30), Vujačić Mirko (36), Tujković Marko (43), Asanović Nikola (51), Petković Filip (54), Brkan Đuro (60), Mugoša Slobodan (69), Vučković Goran (70), Jablan Pavle (76), Mijanović Nikola (77), Jakšić Vasilije (80), Đurović Savo (81), Roganović Ivan (83), Brajović Damir (89).