North American Utility Vehicle of the Year

Hyundai Kona i Kona Electric CUV su zajedno ponijele nagradu “North American Utility Vehicle of the Year” (Najbolje specijalno vozilo godine), koju dodjeljuje uvaženi žiri udruženja specijalizovanih medija za automobilsku industriju “North American Car, Utility and Truck”...

Ovo je prvi put da Hyundai CUV model osvoji nagradu u kategoriji specijalnih i namjenskih vozila (compact utility vechile). Svake godine pobjednik u ovoj kategoriji se najavljuje na prestižnom “North American International Auto Show”, koji se održava u Detroitu.

Veoma smo ponosni na naše nove unaprijeđene modele Kona i Kona Electric, koji su osvojili prestižnu nagradu “North American Utility Vehicle of the Year 2019”. Kona je pristupačan, stilizovan i veoma funkcionalan CUV, kreiran prema potrebama kupaca, koji vode i slijede aktivan život u svakom smislu. Ovaj model postavlja nove standarde kroz privlačan dizajn, vrhunsku povezivost i dostupne sigurnosne karakteristike, koje su vodeće u klasi. Znamo da se naši kupci i korisnici ovih automobila u potpunosti slažu sa renomiranim medijima, koji prate automobilsku industriju i dodjeljuju ovu nagradu.”- istakli su Vijilam Li, predsjednik & CEO, Hyundaija za Sjevernu Ameriku i Brajan Smit, glavni operativni direktor za Hyundai Motor Amerika, na sjajnu vijest o prestižnoj nagradi.

Izvor: Plumrace.com