2,1 milion dolara za Supru

Jedinstveni primjerak nove Supre, koji je dobio nadimak “Global #1”, prodat je za 40-ak puta više novca u odnosu na cijenu osnovne serijske verzije ovog modela...

Pa, po čemu se onda ovaj auto razlikuje od regularne serijske Supre?

Nova Supra u SAD startuje sa početnom cijenom od 49.990 dolara, dok će ograničena serija od 1.500 primjeraka – Launch Edition, koja će se prva naći u prodaji, koštati od 55.250 dolara.

Primjerak Global #1, koji je na aukciji kuće Barrett-Jackson dostigao cijenu od čak 2,1 milion dolara, kako kažu, razlikovaće se od bilo koje druge nove Supre na svijetu.

Iako je u osnovi baziran na verziji Launch Edition, ovaj automobil ima specifičnu farbu – u pitanju je mat siva nijansa nazvana Phantom Matte, dok su kućišta spoljnih retrovizora u kontrastnoj sjajno-crvenoj boji.

Jedinstvenu kombinaciju boja na eksterijeru zaokružuju mat crne alu felne. U unutrašnjosti dominira crvena boja, uz detalje izrađene od ugljeničnih vlakana.

I to je otprilike sve. Ako ste očekivali još neke specifičnosti zbog kojih ova Supra košta toliko puta više od regularne verzije, prevarili ste se.

Jednostavno, imućnom kupcu bilo je dovoljno to što je riječ o prvom primjerku novog sportskog modela, koji će svakako u budućnosti biti vrijedan kolekcionarski primjerak. Da li baš 2,1 milion dolara (ili više) vrijedan, vrijeme će pokazati.

Inače, novi vlasnik jedinstvene Supre dobio je kao poklon specijalno trkačko odjelo, dvije VIP propusnice za aprilsku NASCAR trku koja se organizuje u Ričmondu, u Virdžiniji, kao i mogućnost da se provoza u trkačkom automobilu sa NASCAR vozačem Majklom Voltripom.

Izvor: Totalcar.rs