Toyota uz Crnogorski olimpijski komitet na putu za Tokio

U prostorijama kompanije "Efel Motors", ovlašćenog uvoznika i distributera Toyota vozila, održana je konferencija za štampu i ozvaničena saradnja između Toyote i Crnogorskog olimpijskog komiteta...

Tom prilikom zvanično je izvršena svečana primopredaja najnovijih Toyota vozila Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Posebnu čast prisutnima je učinio svojim obraćanjem Njegova ekselencija, g-din Junichi Maruyama, ambasador Japana u našoj zemlji.

"Oduševljen sam prilikom da danas prisustvujem ceremoniji primopredaje između Toyote i Crnogorskog olimpijskog komiteta. Izuzetno smo ponosni i počastvovani što smo domaćini Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, 2020. godine." - izjavio je ambasador. 

On je istakao da je ovaj događaj, ali i globalno partnerstvo Toyote, kao japanske kompanije i MOK-a, dobra prilika da svijet upozna Toyotina napredna tehnološka rješenja, kao što su hibridna tehnologija i novitete usmjerene na pomoć osobama sa invaliditetom. 

U ime Toyote, prisutnima se obratio Kensuke Tsuchiya, predsjednik uprave Toyota Adria Grupe, regionalne Toyota kompanije, nadležne za tržište Crne Gore.

"Danas zvanično predajemo Toyota vozila COK-u, kao vid podrške na putu olimpijskog tima Crne Gore za Tokio. COK je pokazao sjajne rezultate u prošlosti i sa velikim samopouzdanjem predstavlja planove za budućnost, u čemu želimo da ih podržimo. Mi u Toyoti vjerujemo da mobilnost ne podržava samo vozila. Mobilnost podrazumijeva prevazilaženje izazova i ostvarenje snova. Moja je velika želja da se što više crnogorskih sportista kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju i tamo predstavi strast, upornost, optimizam, snagu i samopouzdanje po čemu su vaši sportisti poznati širom svijeta."

Gospodin Dušan Simonović, predsjednik COK-a, zahvalio se na dosadašnjoj podršci Toyote i "Efel Motors"-a u aktivnostima i projektima komiteta kroz prethodnih 10 godina. 

"Toyota kao jedan od najvećih svjetskih brendova će kroz ovo izuzetno sponzorstvo pomoći u organizaciji narednih Olimpijskih igara u Tokiju. Kao dio velike međunarodne olimpijske porodice i naš nacionalni Olimpijski komitet dobija značajnu podršku, koju smo definisali kroz ugovor sa lokalnim partnerom Toyote, uspješnom kompanijom "Efel Motors". Kvalitet, pouzdanost, sigurnost i efikasnost su karakteristike ove uzorne kompanije, te se obilježavajući ovaj dan nadamo našem uspješnom partnerstvu i u godinama koje dolaze." - izjavio je Dušan Simonović. 

Kao partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, Toyota će pružiti svo svoje iskustvo i stručnost u području mobilnosti i logistike. Putem globalne inicijative "Start Your Impossible", Toyota želi da podstakne svoje zaposlene, poslovne partnere i kupce i poveže ih sa osnovnim vrijednostima kompanije. U vremenu izuzetno brzog razvoja tehnologije i zaštite životne sredine, Toyota nastoji da stvori održivo društvo u kojem svako može da dostigne svoj maksimalni potencijal.