Stevan Jovetić

Sa jednim od najboljih crnogorskih fudbalera, članom Intera, Stevanom Jovetićem, razgovarali smo o njegovom prvom automobilu, o tome kako obožava putovanja, a posebno smo se osvrnuli na njegov Lamborghini Aventador LP700-4...

Jedan od najboljih crnogorskih fudbalera, na samom početku razgovora nam je rekao kako je saobraćajna kultura u Engleskoj na mnogo većem nivou nego recimo u Italiji. Firenca ga je, što se tiče vožnje, s vremena na vrijeme podsjećala na našu Crnu Goru. Naravno, ono po čemu se najviše razlikuje vožnja između ove dvije zemlje jeste to što se na ostrvu vozi lijevom kolovoznom trakom. 

„U početku mi je bilo čudno, neobično, ali sam se vremenom navikao, i počeo odlično snalaziti“ – rekao nam je Stevan. 

Prvi automobil napadača Intera bio je Citroen C4. Najatraktivniji koji posjeduje je Lamborghini Aventador LP700-4, kojeg ponekad vidimo i na ulicama našeg glavnog grada. 

Lamborghini Aventador LP700-4 je sportski dvosjed sa dvoje vrata. Predstavljen je na Sajmu automobila u Ženevi, 28. februara 2011, pet mjeseci poslije njegovog prvog otkrivanja u Sant'Agata Bolognese. Ubrzo nakon promocije Aventadora, Lamborghini je objavio da je već rasprodata godišnja proizvodnje. Aventador LP700-4 koristi V12 motor od 691 KS (515 kW). ubrzanje se procjenjuju na 2,9 sekundi do 100km/h. Mjenjač je 7-stepeni poluatomatski. Razvijen je i potpuno novi elektronički kontrolisan pogon na četiri točka. Potrošnja je od 17.2 l/100 km. Gornji limit zavisi od stila vožnje... 

„Prezadovoljan sam što posjedujem takav automobil, jer mi svaki put pruža ogromno zadovoljstvo kad se nađem za njegovim volanom“, rekao nam je Stevan.

Jovetić obožava putovanja. Obišao je mnoga mjesta, mnoge gradove, a kao najljepše bi izdvojio Dubai, Rim i Barselonu. 

Jedna anegdota je vezana za Stevana dok je branio boje Fiorentine. Italijanska saobraćajna policija ga je zaustavila u jednom dijelu Firence dok je vozio Porsche Cayenne. Prilikom rutinske kontrole, policija je konstatovala da Jovetić nije posjedovao važeću dozvolu. Stevan je, zapravo, imao vozačku dozvolu, ali crnogorsku, koja u tom trenutku nije bila važeća u Italiji. I morao je polagati vozački ispit u Italiji.

Jovetić na kraju našeg razgovora savjetuje vozače na opreznu vožnju uz poštovanje saobraćajne signalizacije.