McLaren 600LT Spider

Dugoočekivani model napokon je predstavljen...

McLaren kompanija je nedavno najavila da će uskoro biti predstavljen još jedan novi Longtail model, a sada napokon imamo priliku da vidimo i kako on izgleda. Riječ je o fenomenalnom McLaren 600LT Spider modelu koji jasno poručuje da je spreman da postavi brzinske rekorde.

Prva stvar koja vam zapadne za oko kada pogledate automobil, jeste njegov prelijep sportski dizjan i spušteni krov koji mu daju neodoljiv šmek i šarm. Neon zelena boja i crni detalji čine sjajnu kombinaciju koja čini da ovaj auto bude još privlačniji. Standardna McLaren linija jasno je vidljiva, ali novi model donosi i karoserijske promjene koje čine da on djeluje još agresivnije i brže.

Automobil je napravljen isključivo od karbonskih vlakana, što znači da je ovaj automobil nevjerovatno čvrst i izdržljiv, ali i da je vrlo lagan. Njegova težina iznosi nešto malo više od 1200 kilograma, što ga stavlja u pero laku kategoriju i omogućava mu da ostvari nevjerovatne brzine.

Ispod haube nalazi se 3.8 litarski V8 motor koji proizvodi 592 konjske snage. Ova snaga ovom autu omogućava da brzinu od 0 do 100 km/h postigne za 2.9 sekundi. Maksimalna brzina ograničena je  na 325 km/h.

McLaren 600 lt Spider biće ograničeno izdanje, ali se još uvijek ne zna u koliko kopija će biti proizveden. Cijena ovog auta iznosiće $256,500.

Izvor: Autoexclusive.rs