Geneva 2017: Pagani Huayra

Jedna od najvećih zvijezda ženevskog auto-salona je Huayra sa otvorenim krovom koja je rasprodata i prije zvanične svjetske premijere...

Model sa otvorenim krovom preuzeo je osnovne stilske elemente od regularne Huayre, a na salonu u Ženevi predstavljen je u specijalnoj boji koja dodatno ističe teksturu ugljeničnih vlakana od kojih je izrađena karoserija automobila.

Paganijevi inženjeri uspjeli su da određenim konstruktivnim rješenjima i upotrebom kompozitnih materijala postignu značajne uštede u masi vozila, pa je Roadster lakši od kupea za 6%, ili za 80 kg, a ukupna masa automobila je samo 1.280 kg.

Huayra Roadster za pogon koristi unaprijeđenu varijantu poznatog Mercedes-AMG 6.0 V12 motora koji u ovom automobilu proizvodi 764 ks pri 6.200 o/min, dok maksimalni obrtni moment premašuje 1.000 Nm, a dostupan je od 2.400 o/min. 

Proizvodnja ovog izuzetnog automobila biće ograničena na 100 jedinica, a nije iznenađenje da su svi unaprijed rezervisani, uprkos cijeni koja startuje od 2.280.000 eura.

Izvor: B92