Geneva 2017: Mercedes-Benz E-Class kabriolet

Mercedes-Benz E-Class kabriolet trenutno ima svoj globalni debi na ženevskom sajmu automobila, gdje je zajedno sa skoro predstavljenim E-Class Coupe po prvi put viđen u Evropi…

Kabriolet verzija sada čini peti različiti tip automobila u E-Class porodici, a zajedno sa svojim rođacima, on replikuje dizajne manje C-Class i veće S-Class.

Kupci Mercedes-Benz E-Class kabrioleta će moći da biraju boju svog mekanog krova, a u ponudi su tamno braon, tamno plava, crna ili tamno crvena. Koju god da odaberu, krov ima mogućnost punog otvaranja ili zatvaranja za 20 sekundi, pri brzini od 50 kilometara na sat.

Sve specifikacije koje se tiču motora ovog vozila će tek biti predstavljene, ali znamo da kupci u Sjevernoj Americi dobijaju 3.0 litarski bi-turbo V6 motor sa 329 KS, koji je uparen sa standardnim 9G-TRONIC devetostepenim automatskim mjenjačem.

Što se tiče E-Class kupe modela, on ima isti dizajn kao i njegov kabrio brat, ako izuzmemo fiksirani krov. U Evropi, potvrđeno je da će ovaj model dolaziti sa 2.0 litarskim dizel motorom sa 191 KS, 2.0 litarskim motorom sa turbo punjačem koji ima oko 181 KS i twin turbo V6 motorom sa 328 KS u E400 4Matic verziji.

Američki i kanadski kupci će imati mogućnost kupovine ekskluzivnih E400 modela sa za pogonom na zadnjim ili sva četiri točka.